تخصیص بودجه ۳۵ میلیارد تومانی برای توسعه بازارچه مرزی ریمدان پس از دو سال انتظار

مدیر بازارچه‌های مرزی استان سیستان و بلوچستان از تخصیص مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال به منظور توسعه زیرساخت‌های بازارچه مرزی ریمدان خبر داد. این تخصیص اعتبار پس از دو سال پیگیری‌های مستمر صورت گرفته است. به گفته‌ی وی، مرز بین‌المللی ریمدان واقع در شهرستان دشتیاری، به عنوان یکی از مرزهای مهم و با ظرفیت بالای استان در زمینه‌ی صادرات کالاهای ایرانی شناخته می‌شود.

مبین علی میر، روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت تقویت زیرساخت‌های بازارچه مرزی ریمدان در راستای توسعه‌ی تجارت با کشور پاکستان، این اقدام را از برنامه‌های اولویت‌دار در جهت خدمات‌رسانی به ساکنان مرزنشین دشتیاری و فعالان اقتصادی عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد که در سال‌های اخیر، بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان نقش بسزایی در صادرات کالاهای ایرانی ایفا کرده‌اند و بخش قابل توجهی از حجم صادرات استان از طریق این بازارچه‌ها انجام شده است.

مدیر بازارچه‌های مرزی سیستان و بلوچستان همچنین اظهار داشت که تجار و فعالان اقتصادی به دلیل نزدیکی بازارچه مرزی ریمدان به بندر بزرگ کراچی پاکستان، تمایل بیشتری برای انجام فعالیت‌های تجاری در این مرز دارند که این امر موجب پیشتازی آن در زمینه‌ی صادرات کالاهای ایرانی شده است.

ریمدان؛ قطب طلایی تجارت با شرق آسیا

بازارچه مرزی ریمدان با قرار گرفتن در انتهای بزرگراه ساحلی مکران پاکستان، در فاصله‌ی ۱۲۰ کیلومتری چابهار و ۷۰ کیلومتری بندر گوادر پاکستان، به عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط اتصال ایران به بازارهای پاکستان، هند و چین محسوب می‌شود. این موقعیت استراتژیک، نقشی کلیدی در دور زدن تحریم‌ها و افزایش تعاملات تجاری با کشورهای همسایه‌ی شرقی ایفا می‌کند.

بازارچه مرزی ریمدان در محدوده‌ی شهرستان دشتیاری از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را آغاز کرده بود و فاقد هرگونه امکانات و زیرساخت مناسب بود. تا اینکه در سال ۱۳۹۵ با تلاش‌های نظام جمهوری اسلامی و تصویب رسمی شدن این مرز برای تردد کالا و مسافر بین ایران و پاکستان، امید به توسعه‌ی جنوب بلوچستان در دل مردم این منطقه زنده شد.

ارتقای این گذرگاه از بازارچه مرزی به مرز رسمی در سال ۱۳۹۹، تحولی اساسی در توسعه‌ی تجارت، حمل و نقل و ورود گردشگران خارجی ایجاد کرد. با این وجود، تحقق کامل ظرفیت‌های این مرز راهبردی، نیازمند سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گمرکی، حمل و نقل و تقویت نیروی انسانی است.

نوین بار

اختصاص بودجه صد هزار میلیارد تومانی برای رفع نقاط حادثه خیز جاده ای

بازگشایی ۱۴ کیلومتر از باند دوم بزرگراه اردبیل – سرچم

راهنمای جامع قیمت پوکه برای شیب بندی و کف سازی: انتخاب هوشمندانه برای پروژه‌های ساختمانی

اعمال محدودیت حمل و نقل برای اتباع خارجی غیر مجاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *