چگونگی اعتراض به عوارض آزادراهی اشتباه

با تمام پیشرفت‌هایی که در حوزه ثبت و پرداخت عوارض آزادراهی رخ داده است، اما همچنان ممکن است برای خودروها به اشتباه عوارض منظور شود. این اتفاق به دلایل مختلفی رخ می‌دهد که بعضی از این دلایل لزوما به سیستم ثبت الکترونیکی عوارض برنمی‌گردد. به همین خاطر باید بدانیم نحوه اعتراض به عوارض آزادراهی چگونه است. در ادامه این مطلب، علاوه بر بررسی نحوه پیگیری عوارض آزادراهی اشتباه، روش‌های پرداخت آن را هم بررسی می‌کنیم.

چرا عوارض آزادراهی اشتباه ثبت می‌شوند؟

سیستم‌هایی که در باجه‌های عوارضی به شکل الکترونیکی عوارض را ثبت می‌کنند، اکثرا با پلاک خودرو این کار را انجام می‌دهند. اگرچه طی سالیان قبل به جای پلاک، تگ یا همان برچسبی که از سمت بانک مسکن داده می‌شد توسط حسگرها خوانده و عوارض ثبت می‌شد. بدین شکل دیگر نیاز به استعلام عوارض آزادراهی نبود و مبلغ از شارژ برچسب به طور خودکار کسر می‌شد. با این حال دلایل مختلفی برای اشتباه ثبت شدن عوارض وجود دارد:

  • مخدوش بودن پلاک: بعضی از راننده‌ها برای فرار از پرداخت عوارض، پلاک خودرو را مخدوش می‌کنند. این کار، دوربین‌های عوارضی‌ را به اشتباه می‌اندازد و عوارض را برای پلاک اشتباهی ثبت می‌کنند. در این مواقع ممکن است پلاک شبیه به یکی از پلاک‌های فعال شود و برای راننده‌ای که کاملا از این قضیه بی‌خبر است پیامک عوارضی بیاید.
  • به‌روز نکردن اطلاعات در سامانه آنی‌رو: آنی‌رو سامانه اصلی مدیریت و ثبت عوارض در کشور است. ثبت نام در این سایت، امکان پرداخت خودکار عوارض را برای خودروها ممکن می‌کند. اگر خودرویی را فروخته باشید، تعویض پلاک نیز انجام داده باشید، باید اطلاعات خود را در این سامانه به‌روز کنید. البته این اتفاق زمانی می‌افتد که شما از قبل در این سامانه ثبت نام کرده باشید.
  • عملکرد نادرست دوربین‌ها: اگرچه احتمال این اتفاق پایین است اما ممکن است دوربین‌ها در خوانش پلاک‌ها دچار خطا شوند.

نحوه اعتراض به عوارض آزادراهی

نحوه اعتراض به عوارض خودرو صرفا محدود به سامانه آنی‌رو می‌شود. زیرا همه پلتفرم‌های واسط استعلام و پرداخت عوارض صرفا نمایش‌دهنده اطلاعات هستند و دخل و تصرفی در ثبت آن‌ها ندارند. این سامانه روش‌های مختلفی برای اعتراض در نظر گرفته است و در اصل، محل اعتراض به جریمه عوارض آزادراهی محسوب می‌شود:

۱) ارسال شماره پلاک به شماره تلفن ۱۰۰۰۰۱۵۳۱؛

۲) تماس با شماره ۱۵۳۱ که تلفن شکایت عوارض آزادراه محسوب می‌شود؛

۳) ثبت نام در سایت آنی‌رو و ثبت تیکت اعتراضی.

برای صرفه‌جویی در وقت و انرژی توصیه می‌شود که صرفا از همین روش‌ها برای اعتراض به عوارض آزادراهی استفاده کنید. پلتفرم‌های واسط پرداخت عوارض، توانایی و مسئولیت رسیدگی به شکایات عوارض اشتباهی را ندارند.

البته در نظر داشته باشید که نحوه محاسبه و منظور شدن عوارض آزادراهی برای برخی از مسیرها متفاوت است. به عنوان مثال، عوارض آزادراه تهران شمال در ۲ بخش دریافت می‌شود. بخشی از آن حضوری و در مسیر باید پرداخت شود. بخش دیگر آن نیز به پلاک خودرو منظور می‌شود و باید آن را الکترونیکی پرداخت کرد.

مهلت پرداخت عوارض آزادراهی

به محض اینکه از یک ایستگاه عوارضی عبور می‌کنید، فرصت شما برای پرداخت عوارض آغاز می‌شود. مهلت پرداخت عوارض در گذشته فقط ۲۴ ساعت بود که در ادامه به ۷ روز افزایش پیدا کرد و در نهایت ۱۵ روز شد.

جریمه عدم پرداخت عوارض آزادراهی

برای پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه، رانندگان پس از عبور از عوارضی‌های بدون توقف، ۲ هفته فرصت دارند. در صورت پرداخت نکردن عوارض در این بازه زمانی است که جریمه اعمال خواهد شد. بلافاصله پس از عبور از این عوارضی‌ها، یک پیامک اطلاع‌رسانی برای راننده ارسال می‌شود. پیامک دوم ۲۴ ساعت بعد و پیامک سوم نیز ۲۴ ساعت پس از پیامک دوم برای او ارسال می‌شود.

چنانچه رانندگان به این پیامک‌ها توجه نکنند و پرداخت انجام نشود، بر اساس جدول زیر پس از گذشت ۱۵ روز از تاریخ عبور، جریمه خواهند شد. میزان این جریمه‌ها به شرح زیر است:

نوع خودرو میزان جریمه
سواری، وانت، مینی‌بوس و کامیونت ۸۰ هزار تومان
اتوبوس و کامیون ۲ محور ۱۰۰ هزار تومان
کامیون ۳ محور، تریلی و نفت‌کش ۱۸۰ هزار تومان

شایان ذکر است که این مبلغ جریمه، علاوه بر مبلغ اصلی عوارض آزادراه، باید پرداخت شود. اما این تنها پیامد عدم پرداخت نیست. در صورت عدم پرداخت عوارض و جریمه پس از گذشت ۱۵ روز، جریمه به صورت پلکانی افزایش می‌یابد. به این ترتیب که به ازای هر ماه تاخیر در پرداخت، ۳.۵% به مبلغ جریمه افزوده خواهد شد. همچنین، باید به این موضوع توجه داشته باشید که عدم پرداخت عوارض آزادراه، مانع از تمدید بیمه شخص ثالث خودرو خواهد شد.

استعلام و پرداخت عوارض آزادراه

برای استعلام و پرداخت عوارض آزادراه، روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه، آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

۱) سایت و اپلیکیشن اتو ابزار

بهترین و آسان‌ترین راه برای استعلام و پرداخت عوارض بزرگراهی و آزادراهی، استفاده از سرویس اتو ابزار است. اتو ابزار مزایای قابل توجهی دارد که آن را از سایر روش‌ها متمایز می‌کند. اولا این سرویس کاملا رایگان است و برخلاف بسیاری از سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها، هیچ گونه کارمزدی دریافت نمی‌کند. دوما با رابط کاربری ساده و روان خود، باعث صرفه‌جویی در وقت و انرژی شما می‌شود و پرداخت عوارض را در کمترین زمان ممکن انجام می‌دهد. علاوه بر این، اتو ابزار به صورت ۲۴ ساعته و در تمام روزهای هفته فعال است و شما در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانید از آن استفاده کنید.

۲)‌ کد دستوری

اگر به اینترنت دسترسی ندارید، با شماره‌گیری کد دستوری #۹*۷۲۰* می‌توانید عوارض آزادراهی را پرداخت کنید.

۳) سامانه مرجع آنی‌رو

سامانه آنی‌رو برای استعلام عوارض آزادراهی با جزئیات بسیار مناسب است و همچنین امکان اعتراض به عوارض آزادراهی را نیز برای شما فراهم می‌کند.

سخن پایانی

با توجه به افزایش نرخ عوارض به صورت سالیانه و اعمال جریمه دیرکرد، بهتر است که عوارض آزادراهی را به شکل هفتگی استعلام بگیریم تا درگیر جریمه نشویم. همچنین به دلیل بروز خطاهای احتمالی دوربین‌ها و تخلفاتی که ممکن است سایر رانندگان انجام دهند (با مخدوش کردن پلاک)، می‌توانیم به‌موقع از ثبت عوارض مطلع شویم و سراغ پیگیری عوارض آزادراهی اشتباه برویم. برای اعتراض به عوارض آزادراهی می‌بایست از روش‌هایی که در این مطلب معرفی کردیم، استفاده کنیم.

 

این مقاله یک رپورتاژ آگهی است و مسئولیت محتوای آن با سفارش دهنده رپورتاژ می باشد. نوین بار مسئولیتی در خصوص محتوا و خدمات معرفی شده ندارد.

 


خدمات تخصصی توسط تیم بزرگ امداد خودرو نظرآباد

معرفی خدمات استار 901 طالقان

راهنمای کامل رنگ‌آمیزی چوب ترموود

بهترین هواپیما در حمل هوایی کدام است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *