تزریق 1100 میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل اردیبل

استان اردبیل در مسیر توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل خود، شاهد تخصیص بی‌سابقه بودجه‌ای به ارزش یک هزار و 100 میلیارد تومان برای پروژه‌های راهسازی و بزرگراهی در دولت چهاردهم خواهد بود. این اعتبار که به منظور تسریع در ساخت و توسعه راه‌های مواصلاتی استان اختصاص یافته، نویدبخش تحولی چشمگیر در این حوزه است.

محبوب حیدری، مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل، با اعلام این خبر در تشریح برنامه‌های کلان این اداره کل در زمینه توسعه بزرگراه‌ها اظهار داشت: “توسعه بزرگراه‌های استان یکی از اولویت‌های اصلی اداره کل راه و شهرسازی اردبیل است. بر اساس مطالعات جامع انجام شده، نیازمندی‌های استان در این زمینه به طور دقیق مشخص شده و خوشبختانه بسیاری از این پروژه‌ها موفق به اخذ ردیف ملی شده‌اند.”

وی با اشاره به گستردگی طرح‌های توسعه بزرگراهی در استان افزود: “در حدود 823 کیلومتر از راه‌های استان نیازمند تبدیل به بزرگراه هستند. با تلاش‌های مستمر در سال‌های اخیر و حمایت‌های بی‌دریغ مسئولان ارشد استانی و وزارت راه و شهرسازی، مجوز ماده 23 برای بسیاری از این پروژه‌ها اخذ شده و عملیات اجرایی در تمامی نقاط استان با جدیت در حال انجام است. این تلاش‌ها، تحولی ملموس در اجرای پروژه‌های راهسازی و بزرگراهی در تمامی محورهای مواصلاتی استان را به همراه داشته است.”

مدیرکل راه و شهرسازی اردبیل با تاکید بر اولویت‌بندی پروژه‌ها گفت: “برخی از محورهای استان از اولویت ویژه‌ای برخوردارند. بزرگراه‌های پارس‌آباد – مشکین‌شهر، اردبیل – سرچم، اردبیل – آستارا (شامل تونل دوم حیران و راه‌های طرفین)، کلور – درام و رضی به گرمی – بیله‌سوار (محور اتصال به جمهوری آذربایجان) از جمله این پروژه‌های اولویت‌دار هستند که نقش مهمی در توسعه اقتصادی و تسهیل تردد در استان ایفا می‌کنند.”

حیدری تخصیص اعتبار بی‌سابقه 1100 میلیارد تومانی از محل اوراق مالی اسلامی در سال گذشته را یک دستاورد بزرگ برای استان دانست و افزود: “با حمایت نمایندگان محترم مجلس، استاندار اردبیل و ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، این تخصیص بی‌سابقه در دولت چهاردهم برای نخستین بار صورت گرفت و شتاب قابل توجهی به عملیات اجرایی پروژه‌های بزرگراهی و راهسازی بخشید.” وی همچنین از هماهنگی و هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی استان در راستای پیشرفت و توسعه همه‌جانبه قدردانی کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی اردبیل در خصوص میزان پیشرفت پروژه‌ها اظهار داشت: “از 823 کیلومتر طرح توسعه بزرگراهی، تاکنون 237 کیلومتر به طور کامل احداث و به بهره‌برداری رسیده است. با احتساب 35 کیلومتر باند دوم که در حال حاضر زیر بار ترافیک قرار دارد، مجموعاً 272 کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل داریم.”

وی با اشاره به برنامه‌های آتی این اداره کل گفت: “بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، در سال جاری حدود 80 کیلومتر دیگر از بزرگراه‌ها در محورهای اردبیل به سرچم، تونل دوم حیران و راه‌های طرفین، پارس‌آباد به مشکین‌شهر، بیله‌سوار به گرمی و گرمی به سمت اردبیل تکمیل و به طول بزرگراه‌های استان افزوده خواهد شد.” حیدری تحقق این هدف را مستلزم تخصیص اعتبار و منابع مالی به میزان 3 هزار میلیارد تومان دانست.

مدیرکل راه و شهرسازی اردبیل با اطمینان خاطر اعلام کرد: “در حال حاضر تمامی پروژه‌های بزرگراهی استان فعال هستند و با تأمین به موقع منابع مالی که در سال گذشته با همت وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه کشور و حمایت مسئولان استانی صورت گرفت، خوشبختانه در سه تا چهار ماهه ابتدایی سال 1404 از نظر اجرای پروژه‌های در دست احداث بزرگراهی هیچ مشکلی نداریم.”

حیدری توسعه بزرگراه‌ها در استان اردبیل را یک نیاز ضروری و اجتناب‌ناپذیر خواند و تصریح کرد: “در حال حاضر در شاخص برخورداری از بزرگراه، نسبت به استان‌های همجوار عقب‌ماندگی داریم که باید جبران شود. برای تکمیل 266 کیلومتر پروژه بزرگراهی در دست اجرا که دارای بالاترین آمار تردد است، به 9 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا ضمن کاهش تصادفات جاده‌ای و رونق اقتصادی استان، در شاخص برخورداری از بزرگراه به میانگین کشوری برسیم.”

وی تکمیل طرح جامع 823 کیلومتری بزرگراه‌های استان را نیازمند 40 هزار میلیارد تومان اعتبار دانست و ابراز امیدواری کرد که با تأمین و تخصیص به موقع این اعتبارات، گام‌های مؤثری در پیشرفت و توسعه بزرگراه‌های استان برداشته شود.

حیدری با اشاره به افزایش 2.5 برابری اعتبارات و بودجه در سال جاری نسبت به سال گذشته، این امر را یک جهش بزرگ در تأمین منابع مالی پروژه‌های بزرگراهی ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد که تعهدات این اداره کل در زمینه توسعه بزرگراه‌ها در سال جاری محقق شود.

مدیرکل راه و شهرسازی اردبیل در پایان از مطالعه 39 کیلومتر بزرگراه و در دست مطالعه بودن 204 کیلومتر دیگر در راستای ایمن‌سازی، توسعه و چهارخطه کردن محورهای مواصلاتی و شریانی استان خبر داد که نشان از برنامه‌ریزی بلندمدت برای توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل در این استان دارد. این تلاش‌ها، زمینه را برای توسعه اقتصادی، افزایش ایمنی جاده‌ها و بهبود کیفیت زندگی شهروندان اردبیلی فراهم خواهد کرد.

نوین بار

ارتقاء نرخ جابه‌جایی کالا در کردستان: افزایش ۳۸ درصدی در حمل‌ونقل

تخلف شرکت حمل و نقل خلیج فارس در صدور بارنامه برای آهن‌آلات

ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای برای سفرهای اربعین توسعه می یابد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *