به گزارش خبرنگار تین نیوز، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در تشریح مرحله دوم پویش ملی «نه به تصادف!» با اشاره به اینکه سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در ایران بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست میدهند، اظهار داشت: متاسفانه ۸۳ درصد این قربانیان زیر ۵۰ سال و بیش از ۶۰ درصد آنها نیز در سنین زیر ۳۰ سال قرار دارند که این موضوع، خسارت جبرانناپذیری به نیروی جوان و فعال کشور وارد میکند.
وی با بیان اینکه این پویش در سه مرحله با هدف فرهنگسازی و کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات اجرا میشود، افزود: مرحله نخست این طرح از اول اسفندماه سال گذشته تا پانزدهم فروردین ماه سال جاری به اجرا درآمد و مرحله دوم آن که اکنون آغاز شده است، به مدت یک سال ادامه خواهد داشت. همچنین، مرحله سوم این پویش به صورت بلندمدت تا پایان دولت چهاردهم پیگیری خواهد شد.
رئیسی با اشاره به نقش پررنگ نقاط حادثهخیز در وقوع تصادفات فوتی، تصریح کرد: بیش از سه هزار نقطه حادثهخیز در سراسر کشور شناسایی شده و اصلاح این نقاط در اولویت برنامههای وزارت راه و شهرسازی و سایر نهادهای مربوطه قرار گرفته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه با انتقاد شدید از کیفیت پایین خودروهای تولید داخل، گفت: متاسفانه هیچ نهادی قادر به اعمال فشار لازم بر خودروسازان نیست و همین موضوع به یکی از عوامل مهم در افزایش تلفات جادهای تبدیل شده است.
سخنگوی پویش «نه به تصادف!» همچنین با تاکید بر ضرورت بازنگری در قوانین راهنمایی و رانندگی، خاطرنشان کرد: جرایم رانندگی فعلی در کشور به هیچ وجه بازدارنده نیستند و باید به گونهای اصلاح شوند که از بروز تخلفات جلوگیری کنند. وی با اشاره به تجربه برخی کشورها، پیشنهاد داد که مجازاتهایی نظیر محرومیت از خدمات اجتماعی برای متخلفان در نظر گرفته شود.
در بخش دیگری از سخنان خود، رئیسی به اجرای برنامه پزشکی خانواده اشاره کرد و گفت: این برنامه از حمایت جدی رئیس جمهور برخوردار است و آغاز رسمی آن در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی در روزهای ۲۸ و ۲۹ فروردین ماه اعلام خواهد شد.
وی در پایان افزود: در فاز نخست این برنامه، دو محور اصلی پیگیری میشود؛ تکمیل نظام شبکه بهداشت برای جمعیت ۳۰ میلیون نفری ساکن در شهرهای کوچک و همچنین تعیین تکلیف و اجرای کامل این برنامه در استانهای فارس و مازندران. به نظر میرسد وزارت بهداشت با جدیت به دنبال کاهش آمار بالای تلفات جادهای در کشور است و اجرای پویش «نه به تصادف!» و برنامه پزشکی خانواده را گامی مهم در این راستا میداند. حال باید منتظر ماند و دید که آیا اقدامات آتی میتوانند در کاهش چشمگیر این آمار تلخ موثر واقع شوند.
جریمههای رانندگی در تاسوعا و عاشورا سنگینتر شد؛ جریمه مصرف داروهای روانگردان تا ۶ میلیون تومان!